Шампион-захранки за риболов - Сивен
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Петък, 28.07.2017, 02:49
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Сивен
Сивен (Salvelinus fontinalis)


Отличителни белези


   nbsp обитава територията на Северна Америка и най-вече Канада, където представлява голям интерес от страна на спортния риболов. Този вид пъстърва e много лесен за разпознаване и не може да се сбърка с друг вид, заради окраската си. Отстрани има червени петна, а гърба ѝ е тъмен на цвят, но покрит със светли точки, наподобяващи червейчета. На големина достигат до 25-30 см, но има и по-големи видове. Обитава чисти и студени, богати на кислород, реки.
Захранване


   nbsp Като пъстървова риба, сивенът се храни изключително с животински организми. В менюто му влизат всякакви ракообразни, насекоми, личинки, ларви и малки рибки. Във водоемите, тази риба се държи на пасажи, като много често гони храната си около повърхността. Това не означава, че е непредпазлив – малко непредпазливост от наша страна би могла да пропъди пасажа или отделната риба, ако го търсим в река. Обикновено сивенът е активен сутрин и вечер, но в по-хладните дни или в студен сезон, той се храни и през деня, основно в дълбоките участъци.
Начин на ловене


     Тъй като тази риба стои обикновено доста навътре, много риболовци използват булдо, зад което оставят 1,5-2 м повод с кука, на която закачат малка рибка. Напълнено с вода, булдото може безпроблемно да бъде заметнато на 50 м, ако и останалите ни такъми го позволяват – по-дълга въдица, влакно 0.20 мм и макара с широка шпула. Много красив риболов на сивен може да се направи и със шнур и мухарка – стига да може да се доберем близо до рибите. Идеално се лови и на въртящи се блесни с косми по тройката. Сивенът е много ценен заради гастрономичните си качества, по които не отстъпва на почти никоя наша риба. Колкото до риболова му, сивенът винаги радва с емоция при ваденето си и с изключително ефектната окраска, заради която е оприличаван на “леопард”. У нас той се лови в повечето родопски язовири.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от