Шампион-захранки за риболов - Шаран
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Петък, 21.07.2017, 00:48
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Шаран
Шаран (Cyprinus carpio)


Отличителни белези


  Сладководна риба, която достига до 120 см на дължина и до 35 кг на тегло. Той е всеяден, като в ранна възраст се храни с планктон и с увеличаване на теглото, преминава към консумиране на различни бентосни организми. По-големите риби ядат и малки рибки поради неспособността да си осигуряват необходимото количество храна. Размножава се през пролетта. В нашите води той намира отлични условия за размножаване и живот.Днес шаранът се отглежда често в язовирни и други водоеми.Високогърбестият шаран има дълги ъглести гръбни перки и четири мустака около устата,с които търси по дъното растения и дребни животинки.Чрез развъждане и селекциониране в продължение на столетия от него са създадени многобройни раси.Особено известни са унгарските шарани, които отстрани имат съвсем малко едри люспи(едролюспест шаран)както и огледалните(голи)шарани.През май и юни по камъни и водни растения женските шарани хвърлят хайвера си -до 500 000 хайверни зрънца.Малките рибки се отглеждат в плитки, обрасли с растителност басейни.През есента се преместват в по-дълбоки басейни за презимуване.Тук, заровени в тинята са защитени от студа.Теглото на един две-тригодишен шаран достига средно три килограма.

Захранване


   Най предпочитаното за захранване е царевицата и то в големи количества.Последно време се набляга и на различните видове гранули,като добавка към захранката или основно на тях.Използваната захранка трабва да е ароматна ,без да се съобразяваме с цвета,тей като едрите екземлпяри няма от какво да се страхуват. Стръвта която се ползва са ститопорени топчета,торни и бели червей и жито за по дребните екземпляри.В магазините се продават и доста имитации на ползваната естествена стръв.За по едрите се ползват протеинови топчета,царевица и гранули.

Начин на ловене


  Малките екземпляри може да се ловят на леко,за едрите се преминава на тежко с различни видове монтажи монтаж на косъм,той е удачен поради известното разстояние от ползванат стръв и кукичката.При поглъщането на стръвта,която е стигнала прекалено на дълбоко в гърлото кукичката се закачан на устата на рибата и е вече прекалено късно да се изплюе. Използват се и на капан и пружина,последната може да се монтира и на тапа,но не са много хуманни за рибата. Пшенична каша, млади зърна царевица и зелен грах, недосварени картофи и кусчета тиква са най-популяврната и успешна стръв. Към тях трябва да прибавим и дъждовният червей. За примамка се използва кюспе и трици, късчета плътно тесто, подобрено с растително масло. Всичко това може да се сложи на куката. С наближаване на есента е необходимо да се преминава на жива примамка. Най-доброто време за риболова му е ранното утро до изгрева на слънцето и преди самото настъпване на вечерната тъмнина. Добре взима в мрачни и облачни дни с леки вълнички.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от