Шампион-захранки за риболов - Пъстърва
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Събота, 24.06.2017, 14:20
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Пъстърва
Пъстърва (Salmo trutta fario )Отличителни белези


     Балканската пъстървата е средно голяма и изключително красива риба. Главата й добре съразмерна спрямо тялото, а устата е голяма, крайна. Има ситни зъби. Основния тон на тялото й е от светло-кафяв до тъмно-златист. Гърбът е сиво-черен, с маслено-зелени оттенъци. По цялото тяло на пъстървата са разпръснати точки, имащи най-различни цветове – жълт, оранжев, червен, черен и кафяв. Често точките са заобиколени по краищата с бяло. Гръбната и опашната перка са тъмни, напръскани с петна. Коремните и гръдните са светло-жълти, с оранжев тон по краищата; аналната перка е малко по-тъмна, с бял кант при някои екземпляри. Характерен белег за пъстървовите риби е наличието на мазна перка. Люспите са ситни, много добри закрепени. Понякога месото й е оранжево или розово. Достига тегло от 0.5 кг в реките, до 5-6 кг в големи водоеми с добра хранителна база.

Захранване


   За нея няма смисъл от захранване.Пъстървата предпочита да ловува и живее самостоятелно, като пази ревниво своята територия, особено, ако живее в малка река или поток. Стоейки с глава срещу течението, тя дебне и оглежда какво носи то покрай нея. Тази риба се храни с насекоми, ракообразни, личинки и ларви, червеи и малки рибки. Понякога не прощава и на собственото си поколение. Във водоемите често приближава брега в търсене на храна. Понякога пък се среща непосредствено под водната повърхност, гонейки насекоми и малки рибки. Изключително красива и атрактивна картина е атакуващата насекоми риба, изскачаща над водата. Спира да се храни само по време на размножаването си, при силно помътняване на водата и ако температурата й е много висока.

Начин на ловене


   Пъстървата се лови по всички познати начини – на плувка, дъно, с изкуствени примамки и с шнур и муха. Последният се смята за изключително удачен и емоционален способ за улова на тази риба. Важно е да се поднесе сполучлива имитация на храната, с която пъстървата се храни в конкретния сезон. Пазенето на тишина и внимателното придвижване са задължителна предпоставка за успешен излет, тъй като тази риба реагира мълниеносно бързо, ако се почувства застрашена. Във водоемите може да бъде търсена в дълбоките участъци или близо до повърхността, като отново се съобразяваме с периода, в който ловим.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от