Шампион-захранки за риболов - На дъно
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Събота, 24.06.2017, 14:10
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
На дъно
Риболов на тежко  Нужни са ни здрав телескопичен прът (да не е прекалено мек ,защото това ще затрудни хвърлянето на тежестта) или дву/триколенна пръчка с висока акция.
    Здрава макара,за предпочитане с повече лагери,която може да понесе високи натоварвания.С дълбока метална шпула,плитките няма да съберат необходимата дължина, пластмасовите ще се износят по-бързо.
    Авансът трябва да е добре регулиран, за да може да умекоти първоначалният удар на рибата.При неправилно регулиран аванс,основното влакно се къса и забравяме за закачената риба.
  Влакното трябва да е здраво,при редовни излети е желателно да се сменя всяка година.През сезона може да се завърти на обратно,започва да се навива откъм ползваната част ,за да може да ползваме запазената му част.  Тежестите могат да бъдат с различен грамаж и форма.При тинесто дъно се ползват с по малък грамаж,за да не потъне линията в тинята.За бързо течение,когато искаме стръвта да седи на едно място се ползват плоски форми.Ако искаме стръвта да се движи бавно по течението ползваме кръгли форми с не голям размер.Има и тежести,които позволяват да се ползват и за поставяне на захранка в тях.
    Куките са здрави ,но съобразени с вида и големината на рибата, а също и с вида на стръвта, която ще използваме.
    Стръвта зависи от хранителните навици на рибата, която сме избрали за обект на нашият риболов, торен червей, млечна царевица, плочка кюспе, протеинови топчета и др.  При риболова на шаран се изисква и допълнително обурудване.
  Зумери,отчитащи кълването на рибата - Прекарва се кордата през процеп и когато същата започне да се развива ,подава светлинен и звуков сигнал.Същите заместват звънчетата които се ползват и до днес от повечето колеги.
  Стойка за пръчките,която позволява поставянето на повече от една въдица и горе описаните зумери.

Пружина
  Обурудването е същото като на тежко, но с по малко или без олово.Допълнителното тука е спираловидна хранилка във вида на пружина-именно от там идва и наименованието.На нея може да се сложи готова захранка(по-лепкава от останалите), или обикновен качамак.

Фидер
  Фидер риболовните пръчки са два основни вида - на части,с по 2 или 3 сменяеми върхаи телескопични варианти.  Макарата няма нужда да е толкова здрава и груба.
  Използва се фина плувкаджийска линия - тънки корди, малки куки.
  Задължителното тук е използването на фидер хранилки.Могат да бъдат телени-отворени,които позволяват лесното освобождаване на хранилката,пластмасови-затворени,за по-дълбок риболов и за по-бавно освобождавне.Има и за жива стръв,с малки дупчици позволявайки на червея да напуска постепено и за по-дълъг период от време.  Стръвта може да е всичко, което се сетите и използвате при останалите начини на риболов.
  Хвърля се на едно и също място,като с всяко замятане се захранва петното.При кълване-перпендикулярно разположена на линията пръчка отчита удара с помръдване на върха,в повечето случаи рибата се самозасича.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от