Шампион-захранки за риболов - На плувка
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Събота, 22.07.2017, 00:33
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
На плувка


Риболов с директен
  Само въдица от различни материали, без никакво допълнително оборудване. Единствено линият от върха до долният край на пръта ,която включва корда ,плувка(статична) на необходимата дълбочина,утежнение и повод с вързана на него кукичка.Дължинта варира от 1,5м.до 9м.  За по дългите вариянти се препоръчва монтирането на ластик за по-добър контрол над рибата.

Риболов на мач или английски начин
  Мачовият риболов има неограничени възможности,това е поради широката гама на използваните приспособления. За този вид риболов са необходими освен пръчка,този път с водачи, макара и значително количество влакно.  При плувките започва безконечният избор.
  Едните са неподвижни , има стотици разновидности,които избираме според търсената риба,дълбочината и наличнито течение.
  За дълбок и далечен риболов може да се ползва и подвижна,разновидностите и също са безброй.По принципа на ползване могат да бъдат два вида.Единият е без утежнение на самата плувка,тогава цялото утежнение е само на линията под плувката.Другият вид е с утежнение на самата плувка,то може да бъде с фиксирна тежест или със сменяема тежест.  Вторият вид е за риболов,който изисква чувствителност на плувката на далечно разстояние,колкото голяма и груба да изглежда плувката при точен баланс може да усети кълването на най-малката рибка.Това става чрез прехвърляне на тежестта на линията или на плувката.

Рибoлов на щека
  Риболова на щека може да се каже ,че е най атрактивният и изискващ познания от предходние видове.На пръв поглед прилича на риболова с директен,но не е.
Разликата е във всичко,като се започне от щеката , колената не са телескопични а се снаждат едно в друго вкарвайки следващото от към предния край на предходното.Дължината варира от 11м. до 15м.,винаги се монтира ластик, с различна дебелина,според ловуваната риба.При риболова на щека не може да се лови прав,задължително се сяда,което води до широка гама столов, с регулируеми крака и прикачен инвентар(стойки за щеката,щипка и т.н.т.)Удобното при този риболов е,че стръвта се подава точно на заханеното място , което не е по голямо от 1кв./м..  Използваните плувки са изключително чувствителни с малък грамаж и усещт и най вялото побутване от страна на рибите.
Със щеката може да се ползват и плувки за течение (близалкаи).Това са устойчиви на течение плувки ,които имат малко съпротивление и позволяват да се лови и в на-силното течение,движейки стръвта с естествена скорост.

Риболов на тапа
  Тук може да сложим и този вид риболов,тъй като самата тапа си е голяма плувка.Нужна ни е здрава пръчка,поради предполагаемо големите риби ,за този начин на риболов.Дължината и матреяла ,за направата и, са без значение,редовно се преправя някоя пръчка за дънен риболов,като над мястото на тежестта се слага тапата.
  Използва се предимно за щукарски риболов,за да не позволява използваната за сртъв рибка да обикаля водоема.За щука е необходимо да се монтира специален повод,така като множеството и остри зъби прекъсват обикновенното влакно.
  Последно време доста колеги използват тапата за толстолоб и шаран.Монтира се пружина под тапата с около 4 бр.куки,без допълнително утежнение.След попадането и във водата от пружината започва да се "сее" залепената захранка, рибите, при опита да си вземат от нея , се закачват на куките.Не е нужно захранката да е клисава и да седи цял ден ,целта е да се получи "дъжд" от захранка под пружината,което улснява намирането на стръвта.На кукичките може да се сложи всякаква стръв,аз лично слагам смесено-царевица,стиропорено топче,бял червей и т.н.т..Каквото и да ползвам не е от голямо значение,рибата се мъчи да стигне до топката захранка върху пружината и всико което се мята,виси или мотка пред устата и ,се явява пречка която бива налапана с цел отстраняване.

  При риболова на плувка може да се лови съобразявайки се с вятър,дълбочина,водно течение,вид и размер на рибата.При правилният начин резултата винаги е положителен.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от