Шампион-захранки за риболов - Бяла риба
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Петък, 28.07.2017, 02:49
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Бяла риба
Бяла риба (Sander lucioperca)


Отличителни белези


  Oт семейство костурови, но е отделен вид, а не хибрид. Тялото й е вретеновидно, и източено като на щуката, покрито със ситни, здрави и груби люспи. Предният гръбен плавник, също като при костура, се състои от остри костни лъчи, съединени с ципа помежду си. Както и костура, бялата риба е добре пригодена да се храни при малко светлина и затова има големи, стъклени очи. Тя е тъмно сребристо-сива на цвят, като по-едрите екземпляри придобиват златист оттенък. Тъмно-зелените нюанси и петната тук-там по тялото я правят по-малко забележима във водата. Перките й са покрити с черни петна. Отстрани по тялото й има напречни тъмни ивици. Коремните плавници са бледо-жълти. От бодливите риби бялата риба е най-едра. На дължина достига до 120 см, а на тегло до 20 кг.

Захранване


   Няма начин да се предизвика със захранка,по удачно е да захраним за уклей, бабушка, кротушка и други тесни (вретеновидни) и преди всико такива каквото има във водоема. Понякога се храни с червеи, жаби и раци.

Начин на ловене


  Големите очи на тази риба подсказват, че е предимно нощен ловец и това определя най-доброто време за риболов – на зазоряване и смрачаване, но когато водата е мътна от скорошни дъждове, понякога бялата риба се храни активно през целия ден. Храни се в сутрешните и късните часове, гонейки жертвите си на повърхността, на границата между плиткото и дълбокото и на местата с обратно течение.През деня бялата риба си почива около коренищата и в ямите около отвесните брегове. Вечерното кълване е непостоянно и кратко.
  За леко ни е нужен надежден телескоп между 3–4 метра.Монофилно влакно без повод. Плувките трябва да са средни, за да може да се замята на значителна дистанция. Обикновено монтажът е на подвижна плувка, за да се облавят и значителни дълбочини. Куките са според стръвта и системата на закачане.
  При риболовн с искуствена примамка,може да се ползва същата пръчка като на леко.Подбираме само ползвната мамка.
  На дъно,нужен ни е здрава пръчка от типан на шаранжийските.Куки,преди се слагаха нули и единици, но сега се започва от №4 и се слиза до №6, защото стръвта често се закача не само под гръбната перка, а и за устата.
  От лодка се лови само на места, по-дълбоки от 3-4 метра.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от