Шампион-захранки за риболов - Белица
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Събота, 22.07.2017, 00:31
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юли 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Белица
Белица


Отличителни белези


   Белицата също е от семейство шаранови и наистина е близка роднина на същинската платика, която пак принадлежи към това семейство. Белицата е сребриста риба с високо и силно странично сплескано тяло. Височината на тялото е към една трета по отношение на цялата дължина. Размерите, до които достига, са 35 см дължина и тегло до 1 килограм. От платиката се отличава с по-едрите си люспи и червените или оранжеви на цвят чифтни плавници. Устата є е малка, полудолна. Очите са сравнително големи, сребристи на цвят. Гърбът е синьо-сив, а страничната окраска е сиво-сребриста. Единичните плавници са опушеносиви.
У нас е рядка риба, която се среща в Дунав и в долното течение на вливащите се в него наши реки. Обитава и Камчия, както и някои мъртвици и разливи и канали около Дунав. Подобно на платиката белицата не блести с плавателни умения като скорост и стремителност.

Захранка


  Тази риба се лови рядко, обикновено когато се търси платика или каракуда. Захранката за нея се хвърля на големи топки мачкан хляб, които трябва да достигнат и да останат на дъното. За подхранка периодично се подават по-малки топки качамак, замесен с малко бял или торен червей, както и варено жито или кускус.

Начин на ловене


   Прътът за леко е среден клас телескоп от 4 м нагоре, по-често с водачи и макара с подвижна плувка.Нужно е стръвта да легне спокойно на дъното , поради специфичния начин на кълване на тази риба. Куките –задължително бели, прави и остри, от №16 до №12, защото белицата има малка уста.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от