Шампион-захранки за риболов - Бабушка
Ш А М П И О Н
Р И Б О Л О В Н И З А Х Р А Н К И - Захранка за Шаран,Захранка за Платика,Захранка за Толстолоб,Захранка за Червеноперка,Захранка за Уклей,Захранка за Река,Захранка за Едра риба,Универсална захранка Д О Б А В К И - Бисквитена галета,Хлебна галета,Гълъбова тор,Мляно кюспе,Глина Царевично брашно К Ю С П Е Т А- Царевично кюспе,Слънчогледово кюспе Г Р А Н У Л И - Царевични пелети,Слънчогледови В А К У М И Р А Н И - Царевица МЕД,ЯГОДА,ВАНИЛИЯ , Качамак ЯГОДА,НАТУРАЛЕН , Зърнен микс,Жито


Събота, 24.06.2017, 14:18
Главна | Регистрация | Вход риболовни захранки

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Бабушка
Бабушка(Rutilus rutilus)


Отличителни белези


   Сладководна риба от семейство шаранови, погрешно наричана още червеноперка поради това, че трудно се различава от истинската червеноперка (Scardinius erythropthalmus). Най-лесния признак, по който се отличава от червеноперката, са очите. При бабушката те са оранжево-червени, а при червеноперката - прозрачни, или в редки случаи бледо жълтеникави. У нас е обект на спортен риболов и е широко разпространена. Живее на големи популации в повечето езера, язовири и бавнотечащи реки. Тя е основна част от храната на повечето хищни риби у нас.
   Развитите риби достигат дължина 45 см и тегло 1,8 кг, но такива екземпляри са рядкост. В България най-често се улавят 50-100 грамови бабушки, но в големи количества, тъй като рибите плуват в огромни пасажи. Перките на бабушката са оранжеви или с червеникав оттенък. Около лещата на окото също има оранжева шарка. Броят на лъчите в гръбната перка е от 10 до 12.

Захранка


  Храни се с насекоми, червеи, мекотели, водорасли и др.Ако има бабушки в района на риболов, няма как да не се привлекат с топки захранка. Още в началото ще е добре да се започне с около дузина топки с размер на портокал. Първоначалната подхранка трябва да е възможно по-дълготрайна, не че няма да добавя още, ако няма движение.

Начин на ловене


   Масово се практикува риболов на плувка, а колкото до стръвта е изключително разнообразна и е желателно да се пробва на максимален брой стръв,най-често жито, бял червей, тесто, кус-кус, торен червей и други.Бабушка се лови с малки куки главно от 12 - 16 номер, защото тя има сравнително малка уста и даже големите трудно се ловят с по-големи куки.


Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от