Форум-риболовни захранки
Ш А М П И О Н
З а х р а н к и - д о б а в к и


Събота, 03.12.2016, 06:43
Главна | Регистрация | Вход

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Мини-чат

Рецепти разни - Форум
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » Общи » Кулинарийка » Рецепти разни
Рецепти разни
tulikaДата: Неделя, 20.03.2011, 19:03 | Съобщение # 1
Малко рибе
Група: Потребители
Съобщения: 2
Репутация: 0
Статус: Offline
Тази рецепта става за :скумрия,паламуд,херинга и др. риби.
Рибата, която ще се маринова се измива,почисва се от глави,перки,опашки,
нарязва се на подходящи парчета,осолява се престоява 24 часа,след което се измива и се нарежда плътно в буркан,като помежду нея се слага ,дафинов лист,бъхар и черен пипер.Залива се с олио и оцет-равни части и се затваря.Така трябва да отлежи от7до10 дена в хладилник ,за да се консумира.
 
georgiev33Дата: Събота, 02.04.2011, 14:11 | Съобщение # 2
Малко рибе
Група: Потребители
Съобщения: 5
Репутация: 0
Статус: Offline
рецепта с която мариновам почти всякаква риба---ефекта е поразителен....
Рибата, която ще се маринова се измива,почисва се от глави,перки,опашки, слагам я в подходящ съд с капак.....обилно я засипвам с морска сол...след 12 часа я измивам с вода......заливам я с винен оцет......и така престоява още 12 часа...от оцета само я оцеждам добре.......нареждам я в буркани......като вътре слагам парченце дафинов лист......няколко зърна чер пипер.....и малко копър.....сгорещявам олио.......и заливам.......бурканите ги прибирам в хладилника....след три дена може да се консумира.......
от речните риби препоръчвам уклей и скобар....
 
РиболовкаДата: Понеделник, 18.04.2011, 07:50 | Съобщение # 3
Рибар спотрист
Група: Потребители
Съобщения: 17
Репутация: 1000
Статус: Offline
Филе от риба с гъбен сос - сега вече, докато трае забраната за риболов, ще приготвяме това, което сме си хванали :))))))))
Продукти:

5-6 парчета рибно филе
стрит девесил
сок от лимон
зехтин (олио)

за соса:

400 г гъби
5-6 супени лъжици олио
3 жълтъка
1 и 1/3 чаени чаши прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Рибното филе се осолява, поръсва със стрит девесил и лимонов сок и се изпържва в обилно количество зехтин(олио).
Измваме и почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Задушавам ги с олиото до омекване. Прибавям жълтъците, разбити с млякото. Добавям сол и черен пипер на вкус.
Варя соса на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Сваляме от огъня и изсипваме върху изпържените рибни филета.
Може да гарнирате със задушени картофи.
tongue


Когато няма риба и рака е риба :)))
 
Форум » Общи » Кулинарийка » Рецепти разни
Страница 1 от 11
Търси:


Copyright MyCorp © 2016 | Хостнат от
Хостнат от