Плаващи ферми в язовир "Ал. Стамболийски" - Новини - Табло за обяви - Шампион-захранки за риболов
Ш А М П И О Н
З а х р а н к и - д о б а в к и


Събота, 24.06.2017, 14:19
Главна | Регистрация | Вход

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Табло за обяви
Главна » Табло за обяви » Новини

Плаващи ферми в язовир "Ал. Стамболийски"
Информация | 11.09.2011, 20:34

Плаващи ферми са перспектива за рибовъдството в язовир „Ал. Стамболийски". Няколко дружества от София вече са изявили желание да инвестират в съоръженията, наречени "садки". Дейността се субсидира по линия на европейските програми.

Една от последните, заявили подобни инвестиционни намерения, е столичната компания "Яна". Нейният проект е за подобна плаваща ферма в землището на сухиндолското село Горско Косово, съобщи в. "Борба".

Самото садково стопанство включва няколко отделни елемента, които са привързани към плаващ понтон. Фермата може да променя постоянно местонахождението си, в зависимост от качествата на водата в конкретната зона.

Рибите са разпределени в клетките според големината си. Цялата плаваща ферма пък се транспортира с буксирна лодка. Така от площ 60-70 квадратни метра годишно може да се произвежда до 50 тона жива риба.

Технологията позволява след нарастването на екземплярите плаващите клетки да се измъкват директно от водата и да се товарят в камиони за транспортиране с цел преработка или директна продажба.

Производството е екологично чисто, а отпадъкът при отглеждането на рибата се превръща в биомаса, която се оползотворява практически изцяло от останалите обитатели на водоема.

Източник-интернет


Добавено от: di_vik |
Преглеждания: 708 | Поставен до: 11.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от