Общо над 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки по река Дунав, Черно море и язовирите “Искър” и “Студен кладенец” - Новини - Табло за обяви - Шампион-захранки за риболов
Ш А М П И О Н
З а х р а н к и - д о б а в к и


Събота, 22.07.2017, 00:36
Главна | Регистрация | Вход

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Табло за обяви
Главна » Табло за обяви » Новини

Общо над 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки по река Дунав, Черно море и язовирите “Искър” и “Студен кладенец”
Информация | 05.05.2011, 11:09

 Инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители на Гранична полиция Русе са извършили проверка по река Дунав. При проверката в района на остров "Алеко” е заловен бракониер извършващ улов по време на Забраната за риболов. От нарушителя  е конфискувана мрежа с дължина 70 метра и му е съставен акт за извършване на стопански риболов по време на забрана.

Край лимана на "Русенска корабостроителница” и гр. Мартен, инспекторите на ИАРА Русе са открили и извадили от Дунав 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 210 метра, както и един винтер. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са иззети, а малкото количество риба в тях е върната във водата.  Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори на ИАРА Добрич са извършили проверка по Черно море в района между Балчик и Албена. В резултат на проверката са открити 2 бр. бракониерски мрежи с размер на окото 22 мм и обща дължина 200 метра, както и 15 бр. нерегламентирани риболовни уреди тип ”кош” за улов на попчета. Мрежите и уредите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената риба попчета е освободена и върната в морето.

Проверка на язовир "Искър” са извършили инспектори от ИАРА София-област. При проверката на язовира  край вилната зона и в местността "Сухото дере” са открити и извадени бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях около 60 кг риба е иззета от инспекторите на ИАРА и дарена на Помощно училище – интернат "Никола Драмалиев” в Самоков.

По сигнал на граждани, инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка на язовир "Студен кладенец”. В района на село Островица, инспекторите са открили и извадили 50 метра бракониерска хрилна мрежа. Уловената в нея близо 6-7 кг риба /шаран, каракуда и червеноперка/ е освободена и върната в язовира. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Източник ИАРА

Добавено от: di_vik |
Преглеждания: 513 | Поставен до: 05.06.2011 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от