Хванати са шестима нарушители на различни водоеми в страната, извършващи улов по време на забраната - Новини - Табло за обяви - Шампион-захранки за риболов
Ш А М П И О Н
З а х р а н к и - д о б а в к и


Събота, 24.06.2017, 14:08
Главна | Регистрация | Вход

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Табло за обяви
Главна » Табло за обяви » Новини

Хванати са шестима нарушители на различни водоеми в страната, извършващи улов по време на забраната
Информация | 09.05.2011, 18:28

Общо над километър бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА при проверки през почивните дни

Инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка по река Дунав. При проверката е забелязана лодка с две лица, изваждащи стационарно заложени хрилни мрежи. Инспекторите са посрещнали бракониерите при излизане на брега. На лицата с инициали П.Т. и И.И. са им съставени 2 акта за риболов по време на забраната. От тях са конфискувани и 3 бр. хрилни мрежи с обща дължина 130 метра. Малкото уловена риба в мрежите е освободена и върната от инспекторите на ИАРА Монтана във водата.

Проверка по река Дунав в района на Козлодуй са извършили инспектори на ИАРА Враца.  Инспекторите са открили и извадили от реката 3 бр. кърмаци, поставени в работно положение. Незаконните риболовни уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал на граждани, инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на Жандармерията са извършили проверка на язовир "Студен кладенец”. В района на село Островица, инспекторите са открили и извадили 50 метра бракониерска хрилна мрежа. Уловената в нея близо 4-5 кг риба /сребриста каракуда/ е освободена и върната в язовира. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.  При проверката, инспекторите на ИАРА са забелязали и лице ловуващо на язовира. На нарушителят е съставен акт за риболов по време на Забрана.

Инспектори на ИАРА Габрово са извършили проверки по водоеми в Габровски регион. Проверките са извършени съвместно със служители от РУ "Полиция” Габрово и Изпълнителна агенция по горите.  Инспекторите на ИАРА са съставили 3 акта на бракониери са извършване на риболов по време на забраната. От тях са конфискувани и 340 метра хрилни мрежи.

По сигнал на граждани, инспектори от сектор "Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка на язовир "Тича”. При проверката в района на село Ловец, инспекторите са открили и извадили 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 540 метра. Мрежите са били поставени в работно положение. Уловената в тях около 3 кг риба /уклей и каракуда/ е върната в язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Източник ИАРА

Добавено от: di_vik |
Преглеждания: 603 | Поставен до: 09.06.2011 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от