10 причини да се ходи за риба - 3 Март 2012 - Блог - Шампион-захранки за риболов
Ш А М П И О Н
З а х р а н к и - д о б а в к и


Петък, 28.07.2017, 02:49
Главна | Регистрация | Вход

Сайт меню

Вход във форума

Търси

Календар

«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Мини-чат

Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Блог
Главна » 2012 » Март » 3 » 10 причини да се ходи за риба
20:02
10 причини да се ходи за риба
Има хиляди мъже и жени , които с огромно удоволствие практикуват риболова .  Всеки има своя собствена причина да го прави , тук ще изброим няколко и предполагам,че всеки от вас ще намери своята .

    Намаляване на стреса:  След седмица прекарана в тесен офис с нахален колега , задимена фабрика изпълняващ дневна норма или в натовареният трафик след дълго заседание . Със сигурност няма по-приятен начин за релаксация от риболова, без да се интересуваме от нищо друго освен от самите себе . Притихнали под разлистените дървета съсредоточени в плувката , която се поклаща спокойно на повърхността на водата или очаквайки да чуем звънчето , седнали на зелената трева . Да усетим свежият въздух ,  студа , жегата или  дъждовните капки, както са ги изпитвали предците ни . Сливането със заобикалящата ни природа води до усещане , че човек е жив и помага за възстановяване на вътрешния му баланс . Всеки практикуващ риболова вече е установил , че това е идеален начин за разпускане .
   Усамотяване: Разбира се , че е забавно риболова да се практикува с приятели . Но на всеки му се иска в даден момент да остане сам за известно време . Да помисли над нещата в живота или просто да се наслади на тишината около себе си . Това може да доведе до усъвършенстване на техниките и намиране на нови  места за риболов .  Да експериментираме , без да се притесняваме от никой и да използваме тактика , която не искаме другите да разберат . Естествено , че и няма да ни повярват за количеството и размера на уловената риба , но това се преживява.
   Социалните връзки:  На всеки риболовен излет може да се запознаем с безброй хора споделящи страстта ни и това да се превърне в дълготрайни приятелства . Споделяне на риболовният излет със семейството или седнали до реката с приятели , препирайки се кой да сподели за предишните си излети и изтърваните трофейни риби  ,  спомага за укрепване на отношенията ни . Всичко това без телефони , компютри или телевизия , неща толкова навлезли в живота ни , че забравяме за простото и първичното.
   Хоби: Всеки има нужда от хоби , което да практикува през  свободното си време .  Риболова е съчетание от няколко такива . Пътуването до избраното място , излета в природата и самото му практикуване . Хобито не е само на водоема , той започва от набавянето на стръв , приготвянето на захранка и подготовката на оборудването още в къщи , чак след това продължава на водоема . Някой колеги изпитват удоволствие само от последният , повечето се наслаждават през всичките описани етапи .
    Тръпка: Дали ще дебнем предпазлив хищник в някой бистър поток или ще се мъчим да съберем поредният пасаж в дълбок язовир . Целта е една , да извадим колкото се може повече риба , ако е с големи размери тръпката е максимална . Това е начин не само да задоволим вековната си нужда от преследване , а и повдигане на емоционалното си състояние.


   Възпитание на децата: В днешно време децата прекарват твърде дълго време затворени пред компютъра или любима игра . Риболова е чудесен начин те да се изкарат от дома и да са сред природата . Първата уловена риба ще запали ентусиазма им към най-масовото хоби и следващият път инициативата ще дойде от тяхна страна . Така ще се научат на отговорност , етика и навици за правилно съжителство със заобикалящата ни природа . Ще ги отдалечим от нежеланите ефекти на обществото , от тютюнопушене до престъпност , а и ще има за какво да разказват на своите съученици .
   Прясна храна: Колкото и да се коментира , че рибата се връща обратно във водата . Всеки обичащ вкуса на рибата и си избира няколко риби , за да им се наслади след като се прибере . Удоволствието от любимата храна се подсилва от факта , че сме си я уловили със собствените си ръце особено , ако се поднася на  гостите ни .
   Здраве: Част от колегите практикуват стационарен риболов , другите обаче са по-активни и са избрали движението . Крачейки към следващото място , очаквайки удaра на следващата риба , дълбоко нагазил във водата . Движението определено заздравява доста части от тялото .Чистият планински въздух и спокойната обстановка подсилват не само здравето но и  самочувствието ни . Даже и да седим на брега,това се отразява положително на здравето ни.
   Оправдание: Вместо да тупаме килими и да слушаме мрънкането на съпругите ни , да избегнем прибирането на дърва с комшията  или тръгването ни ден по-рано от село . Уговорката за риболов може да бъде извинение за да отърването от доста нежелани задачки и доста по-добро прекарване на почивните ни дни.
   Криза: За жалост повечето рибари у нас не ходят заради някоя от изброените по-горе причини . Намалените финансови средства или безработицата , кара не-малко хора да се насочват към риболова .

   Естествено в риболова не трябва да се вманиачаваме , от това се разваля удоволствието и връзката с природата . За това повечето колеги пускат уловената риба , за да се запази баланса и връзката . Не забравяйте и чистотата на природата , за да може да си е все така хубава и приветлива и за следващите поколения .

 

 

Преглеждания: 1534 | Добавено от: di_vik | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 4
4  
определено всички имаме нужда от намаляване на стреса - кой какъвто начин за това си намери - ако не сте си намерили пробвайте с риболова

3  
Аз лично не ходя на риболов, но една разходка сред природата се отразява действително добре.

2  
наистина действа за намаляването на стреса, ако успееш да премахнеш всички мисли и да забравиш за ежедневието

1  
Аз лично обичам да ходя на риба заради намаляването на стреса. Отиваш на открито да си починеш и между другото може да хванеш нещо :)

Име *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2017 | Хостнат от